Pompoen + palmkool

Ingrediënten:

  • Flespompoen
  • Palmkool
  • 1 ui
  • 1 theelepel laurierbladpoeder
  • 8 blaadjes salie
  • Zout
  • Peper
  • vegetarische reepjes of oesterzwammen

Werkwijze:

-Kook de fijngesneden palmkool met de laurierbladpoeder of hele bladen

-Zet de oven aan op 200 graden.

-Schil en snijd de pompoen in blokjes van ong. 2x2 cm.

-Verspreid ze over de bakplaat en strooi er wat zout en peper over.

-Schuif ze voor 20 minuten in de oven.

-Bak de vegareepjes

-Snijd de ui fijn en bak hem samen met de vegareepjes verder.

-Laat de fijngesneden salie meebakken.

-Palmkool afgieten en toevoegen.

-Geroosterde pompoen toevoegen.

-Klontje boter en eventueel een beetje water erbij.

-Smullen maar.

© Jan en Janny van de Velde