Pompoen + palmkool
Ingrediënten:
- Flespompoen
- Palmkool
- 1 ui
- 1 theelepel laurierbladpoeder
- 8 blaadjes salie
- Zout
- Peper
- vegetarische reepjes of oesterzwammen
Werkwijze:
-Kook de fijngesneden palmkool met de laurierbladpoeder of hele bladen
-Zet de oven aan op 200 graden.
-Schil en snijd de pompoen in blokjes van ong. 2x2 cm.
-Verspreid ze over de bakplaat en strooi er wat zout en peper over.
-Schuif ze voor 20 minuten in de oven.
-Bak de vegareepjes
-Snijd de ui fijn en bak hem samen met de vegareepjes verder.
-Laat de fijngesneden salie meebakken.
-Palmkool afgieten en toevoegen.
-Geroosterde pompoen toevoegen.
-Klontje boter en eventueel een beetje water erbij.
-Smullen maar.
© Jan en Janny van de Velde