Pastinaak rösti met paddestoelen

Ingrediënten
Voor 2-3 personen
150 g pastinaak

1 kleine rode ui
30 g kikkererwtenmeel
50 ml water
zout en peper
1 el verse rozemarijn
½ el verse salie
200 g gemengde paddenstoelen
1 teen knoflook
2 rijpe vijgen
bieslook
olijfolie

Bereidingswijze

  • Maak de paddenstoelen schoon en snijd of scheur ze eventueel in wat kleinere stukjes.
  • Pel en snipper de knoflook.
  • Verhit een koekenpan, doe er 2 eetlepels olijfolie in en bak hierin de paddenstoelen en de knoflook zachtjes tot het grootste deel van het vocht uit de paddenstoelen verdampt is en de knoflook zacht is. Houd de paddenstoelen warm of warm ze nog even op als de pastinaak rösti bijna klaar is.
  • Schil de pastinaak en rasp hem grof. Pel en snipper de ui.
  • Verhit een koekenpan, doe er 2 eetlepels olijfolie in en bak hierin de pastinaak en de ui een paar minuten tot de ui zacht begint te worden.
  • Snijd de rozemarijn en de salie fijn.
  • Meng het kikkererwtenmeel met de rozemarijn, de salie en peper en zout naar smaak. Schenk het kikkererwtenmeel mengsel bij de pastinaak en roer kort even door.
  • Verdeel het pastinaak mengsel gelijkmatig over de bodem van de koekenpan en bak dit zachtjes tot de bovenkant droog en de onderkant goudbruin is. Keer de pastinaak rösti met behulp van een bord om en bak ook de andere kant goudbruin.
  • Snijd de vijgen allebei in 8 partjes. Snijd de bieslook.
  • Laat de pastinaak rösti op een bord glijden, schep de paddenstoelen bovenop de rösti en verdeel de stukjes vijg en de bieslook over de paddenstoelen.