Snijbiet met Boekweit en vis

Voor 3 personen

Ingrediënten:

  • 750 gr. Snijbiet (natuurlijk vers uit je biologische tuin!)
  • 75 gr pijnboompitten
  • 150 gr. Boekweit
  • 3 tenen knoflook
  • 3 stuks kabeljauw (diepvries)
  • Beetje rijstolie of kokosolie
  • Zout, mosterd en nootmuskaat

Bereiding:

  • Zet de wok of hapjespan op en laat hem goed heet worden.
  • Rooster hierin de pijnboompitten even en doe ze in een schaaltje
  • Snijdt de knoflook fijn
  • Haal de stelen van de snijbiet af en snijdt ze apart fijn.
  • In een aparte schaal snijdt je de rest van de snijbiet fijn. (1 ½ á 2 cm)
  • Beetje olie in de pan en bak de knoflook en de fijngesneden stelen
  • Daarna de rest van de snijbiet er stapsgewijs bij tot het genoeg geslonken is om alles erin te doen. Laat het in het vrijgekomen vocht gaar sudderen.
  • Zet de boekweit met heet water op en laat het even gaar sudderen met wat zout.
  • De bevroren kabeljauw zouten en met heet water opzetten en langzaam gaar laten worden.
  • Giet de gare boekweit af en schep de vis er uit.
  • De snijbiet opdienen met de pijnboompitten en wat nootmuskaat. De vis met wat mosterd.
  • Smullen maar.