Courgette ovenschotel met geraspte kaas

Ingrediƫnten

Voor 4 porties heb je nodig:

  • 2 courgettes
  • 3 eieren (maat L)
  • 1 ui
  • 25 g geraspte Parmezaanse kaas
  • snufje chilipoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 30 g boter
  • 50 ml slagroom
  • 170 g pittige geraspte kaas
  • 1 bosje bosui

Bereidingswijze:

  • De oven verwarm je alvast voor op 180 graden.
  • Snijd de courgette in stukken en ook de bosui.
  • Breng een grote pan met water aan de kook en kook hierin de courgettes (3 minuten).
  • Snijd de ui in stukjes en vet een middelgrote ovenschaal in met olijfolie.
  • Giet de courgettes af zodat al het vocht uit de pan is.
  • Doe de courgette in de ovenschotel en doe hier stukken boter tussen.
  • In een kom meng je de eieren en slagroom door elkaar.
  • Voeg hier nu de ui, chilipoeder, knoflookpoeder en 85 g geraspte kaas aan toe en meng goed door elkaar.
  • Het mengsel van ei giet je over de courgette in de ovenschotel.
  • Bestrooi de ovenschotel met geraspte kaas en de Parmezaanse kaas.
  • Bak 30 min in de oven en geniet ervan!