Courgette ovenschotel met geraspte kaas
Ingrediƫnten
Voor 4 porties heb je nodig:
- 2 courgettes
- 3 eieren (maat L)
- 1 ui
- 25 g geraspte Parmezaanse kaas
- snufje chilipoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 30 g boter
- 50 ml slagroom
- 170 g pittige geraspte kaas
- 1 bosje bosui
Bereidingswijze:
- De oven verwarm je alvast voor op 180 graden.
- Snijd de courgette in stukken en ook de bosui.
- Breng een grote pan met water aan de kook en kook hierin de courgettes (3 minuten).
- Snijd de ui in stukjes en vet een middelgrote ovenschaal in met olijfolie.
- Giet de courgettes af zodat al het vocht uit de pan is.
- Doe de courgette in de ovenschotel en doe hier stukken boter tussen.
- In een kom meng je de eieren en slagroom door elkaar.
- Voeg hier nu de ui, chilipoeder, knoflookpoeder en 85 g geraspte kaas aan toe en meng goed door elkaar.
- Het mengsel van ei giet je over de courgette in de ovenschotel.
- Bestrooi de ovenschotel met geraspte kaas en de Parmezaanse kaas.
- Bak 30 min in de oven en geniet ervan!