Worteltartaar

Ingrediënten
voor 2 personen
210 g winterpeen
7 appelkappertjes
½  witte ui
2 tl grove mosterd
8 g verse peterselie
1 el plantaardige room
peper en zout

Bereidingswijze
1. Schil de winterpenen. Weeg 110 gram af en snijd dit deel van de winterpenen in ronde plakjes. Kook ongeveer 20 minuten of totdat de winterpenen zacht zijn in een pan met water op middelhoog vuur. Laat daarna afkoelen.
2. Pel en snipper de ui zo klein mogelijk en hak de peterselie fijn.
3. Doe de wortelen in een kom of hoge beker en voeg mosterd, ui, kappertjes en plantaardige room toe. Meng dit met de staafmixer tot een glad geheel. Voeg op het einde de gehakte peterselie toe. Proef het mengsel en voeg peper, zout en eventueel nog wat meer mosterd of peterselie toe.
4. Rasp het overige deel van de wortelen. Meng de geraspte wortel door het wortelmengsel.
5. Gebruik een ronde steekvorm, zet deze in het midden van het bord en vul met de worteltartaar. Mocht je geen steekvorm hebben, dan kun je ook een klein rondje glaasje gebruiken. Vul deze en stort het daarna op een bord. Het kan een beetje blijven plakken aan het glaasje. Als dat gebeurt kun je met een mesje de zijkanten een beetje losmaken. Mocht dat niet lukken, dan kun je het mengsel natuurlijk ook gewoon op het bord scheppen.
6. Garneer met een appelkappertje en wat peterselie.